3 velkendte myter om kviklån – er de sande?

Kviklånet har herhjemme et plettet ry. Et ry der blandt andet er skabt på baggrund af Tv-programmer som luksusfælden, hvor folks økonomi er kørt af sporet på baggrund af optagede kviklån. I indlægget her kommer vi gennem 3 velkendte myter om kviklån og andre typer af forbrugslån.

Udbyderne snyder og bedrager

En af de helt store myter omkring kviklån er, at udbyderne kun er ude på at snyde. Blandt andet er tilnavnet ”kviklån, lånet hvor de kvikke narrer de mindre kvikke,” opstået. Det er dog ikke helt, sådan det forholder sig blandt de danske udbydere. De skal nemlig leve op til en lang række krav fra Finanstilsynet og Forbrugerombudsmanden, der har slået hårdt ned på udbydere, hvis de ikke har overholdt reglerne. Den skærpede kontrol gør, at udbydere der ikke overholder reglerne, ikke har lang tid på markedet. Hvis du er i tvivl om en udbyder, så tjek altid Trustpilot eller andre steder, hvor kunder kan anmelde firmaer.

Et kviklån er den sikre vej i RKI

Desværre ender nogle mennesker i RKI, efter de har taget et kviklån. Det gør de typisk ved, at de tager lån for at betale de andre ud. På den måde vil gælden vokse og vokse, og til sidst kan de ikke følge med mere. Dog kan man ikke sige, at et kviklån er den sikre vej i RKI. Der findes nemlig også låntagere, som der har gode oplevelser med låneformen. Er du blot sikker på, at du kan betale de månedlige afdrag til tiden uden problemer, så bør du ikke frygte en registrering i Ribers. For at vide hvor mange penge du har at betale tilbage, kan du blandt andet lave et budget, før du underskriver låneaftalen.

Alle kan låne – også trods RKI

Eksperten er et firma, der hjælper låntagere med at søge efter lån med lav rente fra en række forskellige banker: https://eksperten.com/dk/kviklaan/ og https://eksperten.com/dk/laan-penge/.

En anden myte går på, at alle kan tage et kviklån – selv hvis man står i RKI. Det er da også sandt, at kravene for at blive godkendt til et kviklån er lavere, end ved for eksempel et banklån. Det gør lånet tilgængeligt for en målgruppe med lavere indkomst, og som måske ikke har lige så godt styr på økonomien. Hos enkelte udbydere herhjemme er det muligt at tage et lån trods RKI. Selvom muligheden for at tage et RKI lån er tilstede, skal du være meget påpasselig med det. Det er som regel en god idé at få betalt din dyre gæld ud først, før du stifter ny. Derfor kan et RKI lån ikke anbefales med mindre, du kan få bedre vilkår end på din nuværende gæld.

Det var 3 af de mest kendte myter omkring kviklån og andre forbrugslån. Som du kan læse, så er det ikke alle, der er hold i. Det betyder dog ikke, at du ikke bare skal gå ud at låne hos hvilken som helst udbyder. Hav altid fornuften med, ansøg flere lån og find den vej igennem det billigste lån.