5 gode grunde til at købe en elcykel

En ting, man ser mere og mere på de danske cykelstier, er den såkaldte elcykel. En elcykel er, som navnet også indikerer, en elektrisk cykel. I hvor høj en grad, de er elektriske, varierer fra model til model. Nogle af dem har blot en lille motor, der giver en lille smule hjælp til cyklisten, mens andre minder mere om knallerter. Fælles for dem alle er dog, at man ikke afhænger af motoren og kan benytte sig af dens pedaler til at tage sig frem af egen kraft. Af den grund er de derfor ikke elektriske motorcykler. Spørgsmålet bliver da, hvilke gode grunde der er for at købe en elcykel.

De hjælper dig med at cykle længere og hurtigere

Den mest åbenlyse grund til at købe en elcykel er, at de takket være deres motor kan tillade deres cyklist at cykle både længere og hurtigere, end cyklisten ellers ville være i stand til. Det kan derfor hjælpe dig med at gennemføre den cykelferie, som du muligvis har drømt om. På et mere dagligdags niveau kan de også være en fremragende måde at pendle til arbejde på. Man undgår bytrafikken og de til tider overfyldte busser og tog, samtidig med at man får lov til at køre på cykelstierne. Takket være motoren kan du også undgå at møde op svedig på arbejdet.

De kan hjælpe dig med at holde dig i form

Selvom en del af cyklingen overtages af en motor, ender man stadig op med at trampe noget i pedalerne. Med noget af den fysiske belastning fra traditionel cykling elimineret, vil du måske have mere lyst til at cykle oftere. Særligt hvis du har fysiske vanskeligheder i for eksempel dine ben, kan en elektrisk cykel betyde, at du går fra næsten aldrig at cykle til at cykle flere gange i ugen.

De kan hjælpe dig med at spare penge

Hvis du ikke skal pendle synderligt langt til dine gøremål, er en elcykel en fremragende måde at spare penge på. De koster ikke noget som helst i nærheden af en bils pris, og hvis du allerede har en bil, vil elcyklens motor sandsynligvis gøre dig mere villig til at bruge den frem for bilen. Vedligeholdelsesprisen er omkring samme niveau som en almindelig cykel, og selvom elektriciteten koster, er det stadig billigere end at købe benzin eller diesel.

Elcykler er sikrere end almindelige cykler

Der hvor, der sker flest cykeluheld, er ved sådanne steder som vejkryds og rundkørsler. Det skyldes, at det tager en god del sekunder at få bygget nok fart op til at komme ud af farezonen. Motoren vil derfor kunne hjælpe med at komme op i fart igen. Takket være denne kendsgerning vil det også være mindre fristende at køre over for rødt, hvis man har opbygget et virkeligt godt momentum.

Både bakker og modvind vil bukke under for din motor

Noget af det værste ved at cykle er at skulle kæmpe sig op ad en bakke eller køre mod vinden. Med en elcykel kan man bare skrue op for motoren og derved let komme forbi det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *