Huskeliste til flytning

Er du en af de mange danskere, som snart skal flytte? Vi befinder os i den sæson, hvor der er flest danskere, som vælger af flytte. I den forbindelse har vi udarbejdet en huskeliste, som rummer over alle de ting, som du skal huske i forbindelse med din flytning.

 

Istandsættelse

Mange mennesker undervurderer, hvor lang tid det egentlig tager at istandsætte en bolig. Ofte skal gulvene slibes, vinduerne gennemtjekkes og væggene skal males. Det er ikke alle mennesker, som har tiden og kompetencerne til selv at ordne den nye bolig. Derfor kan det være nødvendigt at få hjælp fra professionelle fagfolk. Er du af den overbevisning, om at du har hænderne skuret rigtigt på, så kan du spare mange penge ved at istandsætte din lejlighed selv. Hvis du vælger selv at klare istandsættelsen, så skal du have de helt rigtige materialer. Det er desuden vigtigt, at du ikke vælger de billigste materialer, men derimod de materialer som er af den bedste kvalitet. På Malgodt.dk kan du finde maling til alle overflader samt alt det malerværktøj, som du behøver for at få det bedste resultat.

 

Rod op

.. Og smid ud! Når du flytter, får du dannet dig et overblik over alle de ting, som du ejer. I den forbindelse støder man ofte på en masse ragelse, som man lige så godt kan smide ud. En god tommelfingerregel er at smide alle de ting ud, som man ikke har brugt de sidste tre år, da man højst sandsynlig ikke kommer til at bruge dem igen. Dog er det ikke udelukkende ragelse, som man finder. Man kan også være heldig og finde nogen ting, som man havde glemt, at man havde. Det kan for eksempel være gamle arvestykker, som man endelig ikke skal smide ud. I stedet bør man oprette et testamente. Testamentet skal indeholde hvem der efter dig skal arve disse arvestykker.

 

Praktiske foranstaltninger

Det er ofte, når der skal komme styr på de praktiske foranstaltninger, at folk står af. Dog er det slet ikke så omfattende, som mange tror. De vigtigste ting, som man skal have styr på, er følgende:

Folkeregisteradresse: I forbindelse med din flytning, er det vigtigt, at du melder din flytning til folkeregisteret. Det kan man gøre på under fem minutter inde på borger.dk. Her skal du desuden angive, hvilke læge som du ønsker at skifte til. Det er de fleste institutter, som automatisk får at vide om din flytning gennem folkeregisteret. Dog er der stadig nogen, som skal have en opdateret liste over dine oplysninger. Det gælder for eksempel din tandlæge, arbejdsgiver og abonnementer (fitness, avis, blade osv.).

Post(kasse): Det er vigtigt, at du også melder din flytning til Post Danmark senest fem dage efter din flytning. Hvis du ikke før det, så er det ikke muligt at få eftersendt alt din post. Dertil er det også vigtigt, at du hurtigt for anskaffet dig en ny postkasse eller blot skriver dit navn på den, som der allerede er. På den måde er postvæsnet forpligtet til at aflevere din post.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *