Sådan gør du bolig klar til foråret

De første små gule erantisblomster er begyndt at titte frem i jordbunden, hvilket er tegn på at foråret nærmer sig. Det er derfor tid til at gøre din bolig klar til foråret. Vinterperioden er hård ved vores boliger, og det er derfor vigtigt at gøre boligen klar til foråret, når vinterperioden er ved at være ovre, som du kan læse mere om her.  

 

Start med at rense tag og tagrender

Noget af det første, som er vigtigt at tjekke op på i løbet af vinteren og specielt når foråret er på vej er tagrender og taget. Tagrenderne og taget er udsat for ekstra belastning i løbet af vinteren med regn og sne, og en grundig rensning af tag og tagrender er derfor vigtigt for at vedligeholde din bolig.

I løbet af efteråret og vinteren kommer der ofte også mange blade ned i tagrenden, og det er derfor vigtig at tømme den løbende, for at undgå at vandet ryger ud over kanten, som i værste tilfælde kan resultere i skader på facaden.

Samtidig er det vigtigt at holde taget rent, for at undgå at der kommer vand ned i tagkonstruktionen.

 

Få luftet godt ud i hele boligen

Når foråret er på vej, gælder det også om at få luftet godt ud i hele boligen. Generelt er det vigtigt, at lufte ud i boligen dagligt, for at undgå at der kommer for meget fugt ind i boligen, men især i vinterperioden er det ekstra vigtigt at huske.

Når vi lufter ud i boligen, kommer den fugtige luft der er inde ud, så der kan komme frisk luft ind i boligen.

Det er også vigtigt at du også husker at lufte ud i kælderen. Luften i kælderen bliver nemmere fugtig end i resten af huset, og det gælder derfor om at være god til at du få luftet ud i kælderen. Hvis du ikke jævnligt lufter ud i kælderen, kan det resultere i, at du ender om med en fugtig kælder.

Hvis du mistænker at der er fugt i din kælder, kan du med fordel overveje at få målt fugtigheden, så du kan få fjernet fugten inden den begynder at stige op i boligen. Du kan fx få tjekket dit fugtniveau af Nanostone, der tilbyder et gratis tjek af din bolig, for at se om der er opstigende fugt på vej.

 

Tjek op på facaden

Det næste, der er vigtigt at holde øje med i vinterperioden er facaden på boligen. Du kan starte med selv at tjekke din facade og se om du kan se der er revner eller andre steder, hvor fugt evt. kan trænge ind i din bolig.

Det er samtidig vigtigt at tjekke soklen på husket, da der kan komme vand ind ved soklen, hvis den ikke er helt tæt. Hvis du opdager noget på facaden eller soklen, der gør at fugt eller vang kan trænge ind, er det vigtig at få det ordnet hurtigst muligt, så skaden ikke udvikler sig.

Gør rent – både inde og ude

Med foråret på vej betyder også tid til forårsrengøring. Sidste tip til at gøre din bolig klar er derfor at gøre rent både ude og inde, så din bolig bliver helt klar til foråret.

Du kan med fordel starte med at gå boligen efter indendørs og gøre rent i alle kroge, så din bolig bliver klar til foråret. Det er fx en god idé at tjekke gulvafløb og kælderskater, som ikke bliver gjort rent så ofte.

Udendørs er der også masser, som du kan give dig i kast med. Du kan fx give alle vinduer en forårsrengøring. Du kan samtidig også rense døre og evt. facaden på huset. Hvis du har et drivhus er det også oplagt at begynde lidt forårsrengøring der.

Når du er ude, er det bare vigtigt at huske en god jakke – det er trods alt stadig vinter. Du kan fx bruge en god termojakke fra www.termoland.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *